UNICREDIBLE

"Denarno nakazilo je preprosto plačilo storitev"
- Direktiva 2007/64/ES z dne Evropskega parlamenta in Sveta z dne 13. novembra 2007 o plačilne storitve na notranjem trgu


V pon, 9. 10. 2023 ob 08:33 bo Spremljanje Reklamacij <Spremljanje.Reklamacij[at]unicreditgroup.si> je napisal/a:
Spoštovani gospod, Bohan Julijan,

V Oddelek za spremljanje pritožb, prejeli smo vaše e-pošto, v kateri ste zahtevali pojasnilo o razčlenitev stroškov za plačilo v tujino, izvedeno 6 septembra 2023, v višini 116,75 EUR, do prejemnik Najboljša elektronika. Cenimo vaše sporočilo in spodaj je naš odgovor:

UniCredit Banka Slovenija d.d. (v nadaljevanju Banka) izvršila plačilo v tujini v celoti znesek 116,75 EUR. Poleg tega izhod naknadno obračunana provizija v višini 0,42 EUR, v skladu s tarifo banke.

Od tega je bila transakcija v Nemčiji, nakazilo je bilo izvaja prek posredniške banke, ki za izvedbo naročila odštel 10 EUR. Prosimo, upoštevajte da banka nima podatkov o prejemnikovih stroškov ali katere koli posredniške banke stroškov, zato vam jih žal ne moremo zagotoviti te informacije vnaprej.

najboljše S spoštovanjem,

UniCredit Banka Slovenija d.d.
Stranka Kontaktni center in podpora
Spremljanje pritožb

http://www.aaa.si/unicredit%20best-el%20(1).jpg

Draga banka Unicredit Slovenija in razni skriti opazovalci

Predstavljaj si to. Ste v Sloveniji. Ti hočeš kupite računalniške bite iz Nemčije za 116,75 € z vašo Unicredit TRR Slovenija.

Koliko bi morali poslati? Odgovor, morda mislim, je očitnih 116,75 €. Morebitne pristojbine za pošiljanje denarja bodo odšteti ločeno od vašega računa.

Narobe. To je Slovenija. Pravilen odgovor je 116,75 € + uganite znesek.

Znesek, ki ga morate uganiti, je vsota, ki bo ukraden iz vaših 116,75 € na poti do vašega prodajalca.

Toda Unicredit o tem ne ve ničesar in to nima nič z njimi. Jasno zdaj?

Celotna zgodba je, da sem 6. septembra 2023 I poslal 116,75 € preko SWIFT iz Unicredit Slovenija na Best Electronics v Nemčiji in so prejeli le 106,75 €. Unicredit je na koncu priznal v e-poštno sporočilo 9. oktobra 2023, da je "posredniška banka" in delajo tisto skomiganje z rameni.

http://www.aaa.si/slo%20plans.jpg

Skomiganje z rameni (​neobvezno v spremstvu z nestrpnim ali nemočnim pogledom) je pomemben del slovenske kulture in končna točka številnih soočenj med njegovimi neštetimi pravnimi utopijami in groba resničnost.

The prvi pekov ducat težav z Unicreditovim skomiganjem z rameni (glej zgornji e-poštni naslov) so naslednji:

1. Unicredit Slovenija se kot običajno obnaša kot jegulja. Članek 214 veljavne zakonodaje ZPLaSSIED predlaga "The Upravljavec plačilnega sistema zagotavlja trdnost, jasnost, preglednost in izvršljivost pravne podlage plačilnega sistema v vseh segmentih od pravni red in za vse pomembne vidike dejavnosti tega plačilni sistem."

Trdim, da je prihod pravega zneska denarja pomemben vidik.

2. Unicredit povsem pozitivno priznava, da uspelo mu je poslati samo 91,43 % zapadlega plačila.

3. O tej preglednosti in jasnosti. imeti z mojega računa odštel 116,75 € plus 42 centov provizije, Unicredit nikoli povedal, da plačila v višini 116,75 € ni mogoče izvesti.

To je bilo tisto, kar je sklenil storiti, ko je bremenil moj račun. Ni se sklenilo, da bi prispelo 106,75 €.

Ni sklenila pogodbe, da bi se znebila katerega od 116,75 € ali pa ga razdelite med svoja različna navidezna podjetja, vendar za plačilo 116,75 € prejemniku plačila.

Toda Unicredit je sedel križem rok in trdil da od trenutka, ko je mojih 116,75 € odšlo, sploh ni v položaju vedeti, ali prenos na lastno sestrsko banko čez Alpe ne uspeti, kot so nameravale stranke.

Unicredit je poskušal ustvariti lažna dihotomija med odhodom denarja in njegovim prihodom, kot da oba nista bila povezana in so se njegove obveznosti končale s prvim.

Najbolj hecno od vsega pa je poskušala Unicredit na Ptuju navidezna banka prejemnica Hypovereinsbank je daleč stran, od katere je nič ne ve.

Pravzaprav je Unicredit dosegel svoj prvi večji prodor bančništvo ko je leta 1869 kupil Hypovereinsbank - zdaj Unicredit AG.

O pravni izvršljivosti, Unicredit's odnos je, da je preiskava mojih manjkajočih deset ali dvajset ali več več deset evrov ne bi bilo vredno vsote, in nas naredi videti slab.

Veš kaj? To je zato, ker si slab.

Veliki Slovenec skomigne z rameni scenarij je ključnega pomena za konfiguracijo rešitve od konca do konca. Zakaj bi Unicredit misli ali se odloči, da sem hotel poslati 106,75 € in ne prav znesek? Skomigne z rameni.

Kje in kdaj so bile zabave in zlasti plačnik obveščen, da gre vse narobe? Nikoli. Skomigne z rameni.

Kdo je to drugo vaše podjetje? zahtevek je odgovoren za strošek 10 € ? Skomigne z rameni.

Kako to, da nisem nič vedel to dokler blago ni prispelo? Kaj si naredil? Skomigne z rameni.

Za vse našteto sem dobil zaračuna 10,42 €. Zakaj? Skomigne z rameni.

4. Torej je prišlo do skrite bremenitve. Skriti, smo verjeti, ne samo od plačnika, ampak od Unicredita in tudi prejemnik plačila. Ampak ne samo to! Dodatnih 10 € za plačilo je bilo odvzeto od denarja, ki ga pričakuje prejemnik.

Slovenci se lahko veselimo, tako kot Neslovenci prodajalci in kupci naprej tuji trgi kjer je lahko blago sedemkrat cenejše kot v Sloveniji lahko zaradi nezmožnosti Unicredita povzroči velike neprijetnosti in neuspešno predvidevanje takšnega odbitka. Hvala Unicreditu Slovenija, nihče ve, kaj se dogaja. Vsaka misli, da je druga ali ena od njihovih bank poskušal ga je iztrgati.

Čas in denar sta izgubljena v a multiplikativna moda.

Stranka je upravičena do opaznega opozorila o vseh stroških vnaprej.

Namesto tega je bančni sistem mojstrsko združil protipravno prikrit nepravilen honorar z dodatnim stroškom za vse pokvariti.

Obstaja možnost pomnožitve dogodka, spreminjanje enega prenosa v dva ali tri.

Vendar ni izginilo samo mojih 10 € to? Gotovo se mora to zgoditi pri vsaki primerljivi transakciji?

5. Bilo bi očitno kaotično in neučinkovito, da bi ponudniki plačilnih storitev (PSP) nepričakovano odšteli denarja od vsakega takega plačila.

S tem je Unicredit kot piroman, podžiganje požarov z vsakim prestopom, pri čemer vsi krivijo drug drugega nerazumljiva, moteča in težko sledljiva napaka v znesek plačila.

Pojavilo bi se ogromno težav, ki bi zahtevale, no, več bančnih transakcij.

6. Oh, ampak to je bil ta drugi breg - an posrednik, pravijo pri Unicreditu.

In Unicredit ne ve, kdo je to, pravijo.

Nisem pa prosil Unicredit, da pošlje mojih 116,75 € posredniku, katerega prebivališče ni znano.

Vendar sem to navedel na spletnem obrazcu Unicredit Želel sem, da se pošlje na HYVEDEMM448.

7. Brez predhodnega opozorila o morebitnem posredniku oz njegovi stroški, bodisi tuji bodisi domači, so bili očitni med transakcija.

CSM-ji nočejo imeti opravka z mano, niti jaz ne njim.

8. Več bremenitev je bilo naloženih na eno transakcijo, ki je prikazala stroške, 25-krat nižje od stroškov na koncu zahtevano - za neuporaben rezultat!

Za bremenitev ni bilo izdano potrdilo plačnik.

9. Stroški transakcije so bili napačno predstavljen. 42 centov je dovolj slabo ("Če plačate prek spleta, je brezplačno", Unicredit predrla že zgodaj). Stroški prvega poskusa so se izkazali (glede na zapoznelo terjatev banke) 10,42 € plus vse težave in zmedo pri nadaljnji komunikaciji z banko in med mano in Najboljša elektronika.

10. Torej v bistvu Unicredit Načrt Slovenije je povzročiti težave in zmedo pri vsakem posamezniku čezmejne transakcije, pri katerih gre denar za neslovence.

Vsako takšno plačilo bo prispelo 10 € manjka, črpanje sredstev za podporo Hamasu ali Putinu, a dejansko verjetno posrkala naravnost v nos kakemu ljubljanskemu norcu.

A to je stvar izključno med Unicredit in njim, saj so bili moji domači stroški menda že okrnjeni z nezaslišanimi 42 centi Unicredit Slovenija za tri sekunde računanja in z njeno izjavo Domači stroški plačniku, tuji stroški prejemniku. Kot lahko vidite na priloženem posnetku zaslona.

http://www.aaa.si/unicredit%20ten%20euros%204.jpg

11. Po drugi strani pa "Ker je šlo za transakcijo v Nemčiji" in ker Nemčija ni del Slovenije, spada pod tu omenjeno kategorijo "tuje". "Domači stroški plačniku, tuji stroški prejemniku" piše (spet).

Glede tega, kam izgine denar, ni verodostojno, da Unicredit "nima informacij". Banke obstajajo zaradi informacij o tem, od kod denar prihaja in kam gre. Če želite banko, ki teh podatkov nima, je Unicredit Slovenija prava za vas!

12. Če Unicredit "vnaprej" ni vedel, kdo je njen posrednik (naknadno), kako je lahko vedel, kam naj jim nakaže denar, da ga nakaže drugi banki Unicredit v Rosenheimu?

Če Unicredit "vnaprej" ne ve, kdo je njen posrednik, kako lahko pozna njegovo provizijo? Če vam Unicredit ne more povedati svoje provizije "vnaprej", kako boste vedeli, koliko dodatnega zneska morate dodati svojemu plačilu, da zagotovite, da bo pravilno plačilo prispelo na drugi strani nakazila?

13. Unicredit je dejal, da bo 42 centov, da bo tuje stroške plačal prejemnik plačila.

Zaračunali pa so mi skoraj 25-krat več, za kar Unicredit skuša kriviti tujce. Ali pač? Ne vemo, saj Unicredit Slovenija pravi, da ne ve, prek koga je nakazal 116,75 € Unicredit AG, tako da stranka ne more ugotoviti, ali so tuji ali ne. Tako, tako pregledno.

Izpostavljeno je torej sistemsko izgrajevanje v nasprotju z bančnimi načeli EU, pomanjkljivo v delovanju, diskriminaciji med državami članicami, ki ga je izvajalec Unicredit Slovenija izvajal nad upravičeno sumljivim slovenskim bančnim komitentom in prebivalcem evroobmočja.

2. DEL

Kot morda lahko vidi Unicredit, sem "neplačanih" 10 €, ki jih je odštel ta nezaželeni posrednik, zdaj poslal Best Electronicsu. Ponovno.

http://www.aaa.si/unicredit%20ten%20euros%203.jpg

Po izkušnjah naj bi teh drugih 10€ popolnoma izginilo, pri izvedbi nakazila, ki se zaradi svoje arhitekture nikoli ne bo zgodil. Za vse, ki jih zanima, prilagam posnetek zaslona te druge transakcije.

Toda 10. oktobra je Best Electronics prejel mojih 10 €, tako da lahko dodamo nedoslednost na Unicreditovo "metodologijo zaračunavanja".

Medtem ne dobim svojih računalnikov nadgradili, zato bom vsakomur, ki bo poslušal, povrnil svojih dvajset evrov in nadomestilo za izgubo vse računalniške moči, ki jo potrebujem da bi bili v koraku s temi samouničujočimi prevarami.

Prvi v vrsti je Reklamacijska služba Banke Slovenije, ki tako kot vsi potrošniki pomoč v Sloveniji je videti res koristna, uradna in samo vstopnica. Dokler ne pritisnete "pošlji" in ne deluje. V to smer the Slovensko bančništvo je avtomatiziralo proces skomiganja z rameni.

http://www.aaa.si/bos%20complaint%20form.jpg

Ne opozoriti na naboj je dovolj slabo, ampak samo iztrgati iz transakcije med dvema nasprotnima strankama je a smešno amaterska predstava, namenjena uničevanju stvari. Kaj če jaz poslal samo devet evrov?

Unicredit je dvomljiva ideja tukaj lebdi, da je rezultat bančnega nakazila nepredvidljiv, in da je strošek posrednika v višini 10 € "presenečenje".

In s srečno za skomignilno teorijo slovenske banke, da je vse njeno obveznosti so se končale na dan bremenitve, opomnik iz direktive 2007/64/ES:

"Plačnikov ponudnik plačilnih storitev bi moral prevzeti odgovornost za pravilna izvedba plačila, vključno s celotnim zneskom plačilni promet in čas izvedbe ter polno odgovornost za kakršne koli napake drugih strank v plačilni verigi do računa prejemnik plačila."

Na srečo obstaja organizacija, ki nadzoruje PSP-je, ki imajo pravila, da stvari delujejo gladko, tako kot pričakujejo Neslovenci. Če pogodba pošlje 116,75 € ni mogoče natančno izpolniti, bi morala transakcija postati »R-transaction«, namesto da bi Unicredit naredil ogromno smrdljivo odlagališče poskusi ljudi, da kupujejo in prodajajo stvari.

Pravi Evropski svet za plačila

"A 'Return' se zgodi, ko je kreditno nakazilo preusmerjen iz običajne izvršitve po medbančni poravnavi in ​​je poslan s strani banke prejemnice banki nalogodajalki za kreditni prenos ki jih ni mogoče izvršiti zaradi utemeljenih razlogov, kot je napačna številka računa ali račun zaprt s posledico, da račun prejemnika ni mogoče pripisati na podlagi informacij v izvirno sporočilo o kreditnem nakazilu."

Oh, če bi Unicredit kaj vedel o denarju, bi bi bilo, da denar govori. In večinoma se poslovi. Dogovor za pošiljanje 1 € je dogovor za pošiljanje 1 €, ne 1 € ali -9€.

Zato prosim Unicredit za plačilo znesek pravilno.

Prosim Unicredit, da zagotovi prenos 10 € gre naprej v Best Electronics brez posredniških stroškov narejen brez ustreznega opozorila.

Prosim Unicredit, da mi vrne morebitnih 10 € ne pričakuje plačila.

Prosim Unicredit za identifikacijo posredniki, ki jih Unicredit Slovenija uporablja za prenos denarja na Unicredit AG, subjekt, o katerem Unicredit trdi, da ne ve ničesar.

Prosim Unicredit, da izrecno prikazati vse veljavne provizije v svojem internetnem bančništvu, tako da pravo ceno je mogoče oceniti pred prenosom.

Prosim Unicredit, da ne pogodbe s CSM do situacije, ko je mogoče odšteti pristojbine plačila nakazila v škodo strank, ampak za poskus namesto tega razumno in s strani EPC odobreno metodologijo.

Kot verjetno bo Unicredit zavedati se,

"Vhod ozemlju Republike Slovenije plačilnih storitev lahko zagotovljeno s plačilom ponudniki storitev, ki so: (i) banke, (ii) podjetja za izdajanje elektronskega denarja, (iii) podjetja za izdajo elektronskega denarja z opustitvijo, (iv) plačilne institucije, (v) plačilo institucije z opustitvijo, (vi) storitev ponudniki, ki zagotavljajo podatke o računu (vii) Banka Slovenije, (viii) Uprava Republike Slovenije za javna plačilain drugo državni organi in organi samoupravnih lokalnih skupnosti v Republika Slovenija .
"Banke, podjetja, ki izdajajo elektronski denar, plačilne institucije in plačila ustanove z opustitvijo s sedežem v Republiki Sloveniji morajo pridobiti ustrezno dovoljenje od Banke Slovenije za opravljanje storitev plačilnega prometa v v skladu z Zakon o bančništvu ali Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdaje elektronskega denarja in plačilnem prometu Sistemi. račun ponudniki informacijskih storitev lahko opravljajo storitve po predhodni prijavi z Banko Slovenije."
https://www.bsi.si/placila-in-infrastruktura/placilne-storitve-in-elektronski-denar/placilne-storitve

Morda Unicredit lahko za nazaj izbere, kdo je bil njen posrednik, pri katerem bo vstopil najboljši pravni položaj, da mi ne vrnejo mojih 10 €. Ampak ne vidim, kako to rešuje Unicredit pred členi 14 (1-4 odst.), 23(1), 23(4(3)), 23(7), 23(9), 23(14), 23(15), 23(16), 23(18), 23(20), 32, 50(1), 50(4(3)), 51(5), 9. odst. 51. oziroma 2. odst. 1. odst. 149. člena ZvPOT-1. Članki Zanimivi so 108., 211(3), 221, 228, 237, 240(4), 306. člen KZ-1, medtem ko iz Ruredbeizvemo: (EU) št. 260/2012

"Ustvarjanje integriranega trga za elektronska plačila v evrih, brez razlike med nacionalnimi in Čezmejna plačila so potrebna za pravilno delovanje notranji trg."

Potreba v popolnem nasprotju s tem posrednikom spiv, domačim ali tujim, ki je pobral mojih 10 €.

Upoštevajte tudi člen 9 ibid.

To nekoliko ruši slabo prikrit predsodek Unicredit Slovenija do »tujega« plačila. Aja, zdi se, da tudi Evropski svet za plačila ni na strani Unicredita, s

»Podatke o nakazilih, ki jih posreduje nalogodajalec v navodilu za kreditno nakazilo, morajo banka nalogodajalec in katera koli posredniška institucija ter CSM v celoti in brez sprememb posredovati banki upravičenki.​.​..Banka upravičenka mora posredovati tudi prejete podatke o nakazilih v celoti in brez spremembe upravičenca."

Toda Unicredit je spreminjal in spreminja ter ni dostavil in ne dostavlja podatkov o nakazilih brez spremembe upravičencu.

Razlikovali smo med nacionalnimi in mednarodnimi prenosi.

Njegova cena ni bila zakonito prikazana.

Neznani posrednik osebi, ki je plačala račun, ni izdal potrdila.

Unicredit v svojih pogodbenih razmerjih ne upošteva Modela štirih vogalov in njeno ravnanje ni »vključevalo najmanj elementov, pomembnih za izvedbo kreditnega nakazila«.

Njihov zastopnik ni vrnil sredstev, ker ni ugotovil, da računa prejemnika ni mogoče ​"dobiti v dobro na podlagi informacij, ki jih vsebuje prvotno sporočilo o kreditnem prenosu."

​Če že dremate od vsega skomiganja z rameni, so tukaj navedene informacije moja želja, da pošljem Best Electronics 116,75 €.

Glej tudi njihov 3.4.

Potem je tu še Priporočilo 5 delovne skupine ERPB o preglednosti za končne uporabnike maloprodajnih plačil, ki predlaga PSP​:

"Uporabljajte standarde in aplikacije, primerne za vključitev identificiranih nizov podatkov 'od konca do konca'. Po potrebi nadgradite ali spremenite te standarde."

Preračunavalci in poravnalci imajo omejene možnosti: glejte 4.3.1, kjer je prikazano, da so bile na voljo tri možnosti za zavrnitev nepravilnega prenosa na podlagi "Da, lahko prenesem 116,75 €" ali "Ne, ne morem prenesti 116,75 €" .

Toda ti CSM so se odločili, da bodo dodali še tretjo lastno operacijo, torej naredili popolnoma drugačen in neustrezen prenos, za 106,75 €. Tako lahko obdržijo 8,57 % moje gotovine.

Ampak tako ne bi smelo biti. Unicredit se je povezal s kriminalcem. Kako naj bi bilo, lahko vidite na sliki 2.

​»Udeleženci lahko svobodno izbirajo med operativnimi procesi sami ali uporabo posrednikov ali zunanjim izvajanjem (delno ali v celoti) tretjim osebam. Vendar zunanje izvajanje ali uporaba posrednikov ne odvezuje udeležencev odgovornosti, opredeljenih v Pravilniku.​«

SWIFT vidi stvari in je pripravljen "odpraviti trenja pri plačilih z vnaprejšnjim preverjanjem računa":

"Preden pošljejo plačilo, lahko banke preverijo veljavnost računa prejemnika tako, da ga primerjajo z našo obsežno knjižnico podatkov o transakcijah – to je več kot 9 milijard plačil, ki vsako leto potujejo med 4 milijardami računov."

tudi meni je všeč

»Za popolnoma integrirano neposredno obdelavo plačil in za pravno varnost v zvezi z izpolnjevanjem morebitnih osnovnih obveznosti med uporabniki plačilnih storitev je bistveno, da se celoten znesek, ki ga nakaže plačnik, knjiži v dobro računa prejemnika plačila. . V skladu s tem ne bi smelo biti mogoče, da bi kateri od posrednikov, ki sodelujejo pri izvrševanju plačilnih transakcij, izvedel odbitke od prenesenega zneska."

In kdo bi lahko pozabil

"Ponudniku plačilnih storitev bi moralo biti omogočeno, da nedvoumno določi podatke, ki so potrebni za pravilno izvršitev plačilnega naloga."

Medtem ko bi morali posredniki

"Bodite pregledni za shemo in na noben način ne vplivate ali spreminjajte obveznosti udeležencev."

Dvakrat ni slučaj ali naključje, zato Unicredit zaradi transparentnosti, ki jo priporoča 4. člen 260/2012, ko izve, kdo je njen poslovni partner za nakazilo denarja v Nemčijo, prosim, da razkrije tudi komu zgornjim kategorijam (i) do (viii) pripada ta grobna entiteta.

Zdi se, da bo globa Unicredita omejena na 125.000 evrov po 318. členu zgoraj. Na primer, upam. Brez skrbi, saj si lahko v mojem primeru samo posodi 125.000€ in potem ne vrne.

Prejemnikom tega e-poštnega sporočila podeljujem pravico, da pregledajo vse podatke, za katere menijo, da jih ne bi pregledali, z izgovorom o varstvu podatkov.

Namesto da na stranke, zlasti mednarodne, gleda kot na krave, ki jih je treba pomolsti, bi bilo dobro, če bi Unicredit pojasnila, zakaj so tako dobri v zahrbtnih trikih, niso pa dovolj sposobni vlagatelji, da bi plačevali dostojne obrestne mere ali izvajali predvidljivo plačilno storitev. Za te cene bi pričakoval luksuzno storitev, ne teh laži in tega skomiganja z rameni.

Trenutno trditve Unicredita niso vredne slikovnih pik, na katere so natisnjene!​ Kot se morda zanaša dne XI 7 svojega T&C, se bom zanašal na obveznosti, ki jih ima, kot je našteto zgoraj, ki se skupaj zdijo dovolj za pregon po uradni dolžnosti.

XI 2, kot lahko vidite, temelji na regulaciji zavezovanje vpletenega posrednika ali tretje osebe​, ki vključuje seveda model štirih vogalov, ki prikazuje plačnike in prejemnike plačil nimajo interakcije z mehanizmi kliringa in poravnave, zato ne morejo zaračunati - z ali brez opozorila na dan D ali računa pozneje. In seveda ne iz samega prenosa. In saj veste:

​"...bistvenega pomena je, da je obdelava kreditnih nakazil in direktnih obremenitev ne ovirajo pravila poslovanja oz tehnične ovire, kot je obvezno upoštevanje več kot enega sistema za poravnavo čezmejnih plačil.​"

​Kar bom argumentirati​ prehiteti Zahtevki Unicredita o pravici do neodgovornosti.

medtem pri drugih bankah so EU pogosto omenjali v kontekstu poceni nakazila brez posrednikov, pri čemer Delavska Hranilnica ponuja žično 116,75 € za Best Electronics' banko za 2,30 € all in in modno banko NLB znaša 5 €, naraste na 9 € za Švico, ki ni članica EU, še vedno ceneje kot Unicredit za nakazila v evrih EU - tudi za nekomitente.

Za poučevanje sožrtev, so ta elektronska sporočila objavljena na www.aaa.si/unicredible

Lep Pozdrav


Julian Bohan


3. DEL

Ministru za finance, 12. oktober 2023

Dragi Klemen

Ukvarjanje s problemom bank, ki skomigajo z rameni glede denarja komitentom ukradli v nepravilnih bančnih praksah v Sloveniji, I je pritegnilo na videz koristno spletno mesto Banke Slovenije, ki povabil, da mu pošljem pritožbo.

Bil sem prijetno presenečen, saj se Slovenija zdi zelo kultura proti pritožbam.

To sem storil, vendar https://vsebina.bsi.si/PUFS ne bi poslal. Zato sem pritožbo poslal po elektronski pošti na pr@bsi.si namesto tega in prosil za referenčno številko.

Na žalost in morda zaradi neuspešne avtomatizacije oz skomigne z rameni, mi Banka Slovenije ni odgovorila.

Če ste ignorirani, to ne olajša postopka pritožbe in jaz sprašujem se, če so pristni.

Začenja se videti, kot da kljub vsemu nasprotujejo pritožbam. št reklamacija lahko uradno obstaja brez številke in ni veliko pokazati na pritožbo brez odgovora. Torej s čisto močjo neaktivnost Banka Slovenije namiguje, da nimamo pritožb.

Občutek imam, da je Banka Slovenije morda samo izrazila zanimanje za bančne pritožbe, da bi zadostili nekemu diktatu EU, ki jih zahteva biti skladen s pritožbami.

Lahko pokažejo nanj in rečejo "Glej, poglej, to počnemo" - namesto da bi to dejansko naredil, kar je mojaobičajno izkušenj s temi stvarmi v Sloveniji.

Inšpektor EU za skladnost s pritožbami seveda ne bi dejansko imam pritožbo in je ne bi nikoli izpolnil ali poskusil poslati oblika.

Tako ne bi nikoli izvedeli, da je Banka Slovenije izpovedano zanimanje za naše pritožbe je
lažna.

In če ne more dobiti računalniške pravice za obrazec za pritožbo, kakšne so njegove možnosti pri štetju denarja in tako naprej?

Morda je nekoč delovalo in vse to je mogoče izslediti nazaj do odkritje v neki pisarni, ko se je zalomilo, da je bilo življenje veliko lažje potem.

Spodbujajte jih, naj vložijo protipritožbene pritožbe sistem sprejema in odgovarja na pritožbe ter da mi pošlje pritožbo številko za mojo, ki si jo lahko ogledate na www.aaa.si/unicredible.
Hvala za vašo pozornost tej zadevi.

LP

Julian Bohan

4. DEL
SKLEPI (NA PODLAGI DOSEDANJIH ODZIVOV)

Vsako uro se v Sloveniji ustvari na tisoče nezasluženih honorarjev skomignil z rameni. Žrtve so tisti, ki se ne morejo truditi, da bi se prepirali met. Moč skomiganja z rameni zagotavlja nadaljevanje slovenskega bančnega gospodarstva ramena osebja, obrnjenega proti strankam, s skomiganjem ramen prispevkov odvetnikov in služb za varstvo potrošnikov, vse do konca do visoko usposobljenih strokovnih skomigne z rameni policistov, finančnih inšpektorjev, uradnikov za varstvo podatkov, varuhov človekovih pravic in političnih operaterji. Izkušnje kažejo, da je en skomign z rameni na ravni podružnice vreden ~2 evra, s ~5 skomigni z rameni, potrebnih za krajo 10 €. Toda vrednost na skomigne z rameni bankirjev se bo vztrajno zmanjševalo, če bodo dodani nadaljnji sloji skomiganja z rameni v fazi spora, tudi kot napaka nepovratnih stroškov in - paradoksalno – dobiček spodbuja vedno težje skomiganje z rameni. Sistem SWIFT je zlorabljen. In skomigovanje v Sloveniji je ključno za to. Provizije za nakazila med Unicredit in Unicredit se ne zaračunavajo postavite, kot je bilo predvideno, kar zahteva popravne transakcije. Strankam se zaračunava brez razloga, za nekaj, kar ima Unicredit ni problema delati za 42 centov, stroški pa so precejšnji enako, ko je prejemnik v Sloveniji. Težko je pridobiti Slovence, da bi se pridružili Vojni skomigovanja ramen, kot je skomiganje ramen del kulture obravnavanja ljudi kot potrtih naivnežev. V tem primeru žrtve lažje pristanejo na diskriminacijo proti sebi, saj velja za družbeno sramotno smrdijo. Tisti, ki se odločijo osredotočiti na "tip" pritožnikov ali odgovor s očitke, da gre za degradacijo slovenskega poslovanja njegovo ureditev, ali Slovenije na splošno, preprosto želijo odvrniti pozornost od bistveno vprašanje, da je Unicredit ukradel njihov denar. Kot taki so sokrivi za lasten (posplošen) ugled. Brez skomigovanja z rameni bi gospodarstvo moralo delovati po evropski in nacionalni zakoni, ki nakazujejo, da se strankam bank ne sme zaračunavati 10 € za SWIFT nakazilo ali drugače kot za nacionalna nakazila - in jih posredniki sploh ne zaračunavajo - razen po predhodnem dogovoru in pošteno opozorilo. Niti niso del Unicreditovega načrta, za katerega zaposleni ne vedo, da ga ima.

Da bi se izognili enostavnim preverjanjem lastnih podatkov, se je Unicredit odločil, da vstavi neznano dodatno podjetje ali podjetja, kar ustvarja nepotrebno plast birokracije, počasnosti, tveganja za varstvo podatkov, neučinkovitosti in stroškov, da ustvari to bremenitev. Iz neznanih razlogov njim samim, regulatorjem, njihovim uporabnikom storitev ali vam. Morda bodo ti razlogi postali jasni, ko bomo izvedeli, kdo in kakšni so posredniki ter njihova razmerja. Toda preden se to lahko zgodi, je treba še veliko skomigniti z rameni. Tisti, ki skomignejo z rameni, da se s patetičnimi 10 evri ne splača obremenjevati, se spomnijo na številne veliko bolj bistvene predmete, ki jih kupujejo po ceni, nižji od 10 evrov. Tisti finančniki, ki vas to še ne prepriča, ki mislite, da je 10 € nič in še vedno skomigate z rameni, vabljeni, da mi pošljete svojih 10 €. Morda pride.

REŠEVANJE PREJEMA REKLAMACIJE
2 November 2023

Dear Mr. Bohan Julian,

In the Complaints Monitoring Department, we received your email in which you requested an explanation for the foreign payment made on 9th October 2023, in the amount of EUR 10, to the recipient Best Electronics. We appreciate your message and below is our response:

UniCredit Banka Slovenija d.d. (hereinafter referred to as the Bank) executed the foreign payment in the full amount of EUR 10. Additionally, an outbound commission fee of EUR 0.42 was subsequently applied, in accordance with the Bank's tariff.

Again, this was a transaction to Germany, but in this case, our foreign payment made a manual correction of the payment order, so the transfer was not carried out through intermediary bank, which would again deducted EUR 10 for order execution as in the first case, when you made the foreign payment on 6th September 2023 in the amount of EUR 116.75.

We kindly ask you that in case, you will be making another payment order to Germany, enter the IBAN number of receiver and not routing number.

Best regards,
UniCredit Banka Slovenija d.d.
Center za stike s strankami in podpora
Spremljanje pritožb


2. november 2023
Spoštovani Unicredit

Hvala za vaš e-poštni naslov, ki je bil dodan na www.aaa.si/unicredible za referenčne namene.
Še nikoli nisem slišal za usmerjevalne številke do danes, vendar sem navajeni na uporabo številk IBAN in številk SWIFT. Spomnim se vašega interneta bančništvo ima rado oboje.

Navdušen nad tvojim zvijanjem sem se obrnil na internet. "Usmerjevalne številke so uporablja se samo za račune v ZDA," pravi https://moneytransfers.com/iban/iban-vs-routing-number.

Morda to pojasnjuje, zakaj še nikoli nisem slišal za usmerjevalne številke. V mojem na preprost način bi pričakoval, da bo slovensko internetno bančništvo zavrnilo sprejmete številko za prenos v Nemčijo, ki se ne uporablja v Evropi.

Če je to, kar pravite, pravilno, zakaj tega ni zavrnil?

Misliš številko SWIFT? Nista ista stvar. Na žalost za vaš poskus popraviti dogodke v vašo korist s kopičenjem nenapovedanih odgovornosti na strani stranke, "Nemčija ima 8-mestno usmerjanje koda«, glede na Wikipedijo.

Torej se moneytransfer.com moti?

Kje na vlogi za prenos je 8-mestna številka, na katero se sklicujete?

Prilagam posnetek zaslona nedavnega plačila, pri katerem je bil uporabljen IBAN, vendar ne IBAN se prikaže v evidenci vsakega takega plačila. To naredi vaš odziv sumljivo priročno.

Vendar pravno gledano to nima nobene razlike vaš položaj.

Provizija je bila v nasprotju z zgoraj navedenim odšteta od prenosa regulativne zahteve https://www.europeanpaymentscouncil.eu/sites/default/files/KB/files/item%201%20EPC125-05%20SCT%20RB%20v7.2%20approved. pdf in https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:094:0022:0037:sl:PDF< a i=6> in https://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/ALL/?uri=CELEX%3A32007L0064 in model štirih vogalov.

Pritožba ostaja nerešena.

Ni bilo vnaprejšnjega opozorila o pristojbini domnevno ne zagotavlja Best Electronics' IBAN, ki je DE 96 7112 0077 0363 8614 15in št. je bilo izdano potrdilo, po zgoraj navedenem zakonu ZvPOT-1.

Prav tako ne omenjate, da so prenosi priloženi navodilom "Vsi Unicredits, ne kradite tega" so oproščeni plačila pristojbine (glej prej navedeno).

Kot veste, če vam osebno pade deset evrov, na to ne pozabite in pusti na tleh. Morda imate osebni minimum, za katerega se odločite se ne zdi vredno skloniti. Tukaj poskušate izvesti veljavno bremenitev narejen brez opozorila ali računa, tako da je napaka pripisana stranki.

Ampak tukaj je slovenska empatija razkrito v vsej svoji tipični neobstoju.

Stranka ne bi izbrala metode, ki bi jo stala več - ali je izdajatelj menice slovenski ali tuji. Pa vendar si kar pomeni, da sem.

Ko smo že pri tem, kdo so in kaj je to? In kje je ta skrivnost registriran posrednik - Amerika?

Stranka v bistvu ne bi smela moči narediti napake. če, zaradi napačne zasnove vašega sistema sem (čemur izpodbijam) še vedno Unicredit krivda, ali si je deset evrov odtujil nesreča ali načrt.

Nekatere ljudi lahko preslepiš ves čas in lahko preslepiš vse ljudje nekaj časa. Vendar ne morete preslepiti vseh ljudi čas. Morda je čas, da prepovemo neslovenske stranke, saj najdeš tuje stvari, tako izrazito in institucionalno zaskrbljujoče. Če misliš Če moje ime preobrneš nazaj, to poveča tvojo verodostojnost, pomisli znova.

Katero številko imenujete usmerjevalna številka?

Kje je mojih deset evrov?


LP

Julian BohanLinks
http://www.voy.si/r
https://en.wiktionary.org/wiki/acquis#:~:text=acquis%20(uncountable),body%20of%20European%20Union%20law.
https://www.hypovereinsbank.de/hvb/ueber-uns/das-unternehmen/geschichte
https://twitter.com/turizemptuj/status/989929475809869824
https://www.bsi.si/en/contacts/complaints-and-whistleblowing/complaints-by-users-of-financial-services
https://vsebina.bsi.si/PUFS
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/ALL/?uri=CELEX%3A32007L0064
https://www.europeanpaymentscouncil.eu/sites/default/files/KB/files/item%201%20EPC125-05%20SCT%20RB%20v7.2%20approved.pdf
https://www-bsi-si.translate.goog/financna-stabilnost/subjekti-nadzora?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=sl
https://www-bsi-si.translate.goog/financna-stabilnost/subjekti-nadzora/druzbe-za-izdajo-elektronskega-denarja?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=sl
https://www-bsi-si.translate.goog/financna-stabilnost/subjekti-nadzora/placilne-institucije?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=sl
https://translate.google.com/website?sl=auto&tl=en&hl=sl&u=https://www.ujp.gov.si/
https://www-bsi-si.translate.goog/financna-stabilnost/nadzor-placil-in-infrastruktur/nadzor-placilnih-institucij/dovoljenja-banke-slovenije?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=sl
https://translate.google.com/website?sl=auto&tl=en&hl=sl&u=http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id%3DZAKO6716
https://translate.google.com/website?sl=auto&tl=en&hl=sl&u=http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id%3DZAKO7574
https://www.bsi.si/placila-in-infrastruktura/placilne-storitve-in-elektronski-denar/placilne-storitve
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:094:0022:0037:en:PDF
https://www.europeanpaymentscouncil.eu/document-library/guidance-documents/guidance-improve-transparency-retail-payment-end-users
https://www.swift.com/our-solutions/global-financial-messaging/payments/payment-pre-validation
https://www.unicreditbank.si/content/dam/cee2020-pws-si/ENG-DOC/terms-conditions/bc/GENERAL%20TERMS%20AND%20CONDITIONS%20FOR%20TRANSACTION%20ACCOUNT%20OPERATIONS_VALID%20FROM%2020.12.2022.pdf
http://www.aaa.si/unicredible
http://www.voy.si/
https://twitter.com/turizemptuj/status/1713395673624612974
https://twitter.com/PVynckier/status/1618216952316690432
http://www.ptuj.co.uk/
mailto:pr@bsi.si
https://moneytransfers.com/iban/iban-vs-routing-numberUNICRIMINAL

Dragi Law Enforcers

Hvala za vašo pošto z dne 9. novembra. Priložil sem prevod DeepL v slovenščino, če ste to mislili. Vendar je angleščina uradni jezik Unicredit Slovenija d.d.

Sicer pa odgovarjam na vašo izredno trditev, če sem jo prav razumel, da niste bili obveščeni kdo, kdaj in kako o moji pritožbi z dne 15. 10. 2023.

Kdo je poskrbel za izginotje mojih desetih evrov? Kot že rečeno, je Unicredit Slovenija d.d. ali njen agent. Njihovo domnevno (s strani Unicredit Slovenija d.d.) anonimnost sodelavca varuje ... obtoženi Unicredit Slovenija d.d.

Kot je razvidno iz pritožbe, je Unicredit Slovenija d.d. je v celoti odgovoren za uspeh denarnih nakazil v celoti in nerazdeljenih (pozno staroangleški sundrian ; povezano z nemškim sondern), od konca do konca.

Kdaj je bila tatvina? Kot je prikazano v mojem sporočilu z dne 15. oktobra na navedeni
povezavi, je bilo to 6. septembra 2023 ali kmalu po njem.

Natančen trenutek kraje je prikrit. Ni presenetljivo, da ga skriva obtoženi Unicredit Slovenija d.d.

Kako je prišlo do kraje? Tudi tega obtoženi, Unicredit Slovenija d.d., ne bo natančno opredelil.

Toda zgodba, ki jo je zavrtel Unicredit Slovenija d.d. je/je tudi na povezavi www.aaa.si/unicredible v celoti, skupaj z mojimi odgovori.

Zato je označevanje, da ta dejstva še niso navedena, sprevrženo in napačno.

Če manjkajo dodatne podrobnosti, za katere ste mislili, da jih imam (ne), bi bila očitna naslednja preiskovalna poteza, da me vprašate.

Ne da bi zaprl zadevo. "Kako" je vaša naloga. Takšen je dogovor.

Zato obstaja zaskrbljenost, da lahko ptujska državna tožilka izgleda, kot da samo želi zmago obtoženih zaradi njihovega statusa, ne glede na to, ali se meri absolutno ali relativno glede na tožnika. To je zato, ker niso bili podani konkretni razlogi za zaključek primera ob prvem stiku.

Zdi se, kot da želi državna tožilka tožbo zavreči kot nepomembno, da bi se izognila pregledu česar koli, od kršitve prodajne in cenovne zakonodaje do programske zmešnjave, do morebitnih obsežnih sistemskih in nezakonitih nepravilnosti v Unicreditovih, slovenskih ali njihovih CSM-jih. obravnavanje mednarodnih denarnih nakazil in kriminala Unicredit Slovenija d.d.

Videti je, da je to zato, ker se s moje strani postavlja pod vprašaj »naša«, torej slovenska, etika.

Zato vas prosim, da ponovno opozorite na to pritožbo zoper Unicredit Slovenija d.d., ki ste jo pomotoma zaključili in jo s tem ponavljam in obnavljam.

Druga možnost je, da državni tožilci napovejo, da Unicredit Slovenija d.d. ima dovoljenje za zlorabo sistema prenosa denarja, jemanje denarja strank, brez opozorila, kadar koli hočejo, pri čemer uporablja skomiganje z rameni, prednostno pristojnost, božič in različne dneve pitja alkohola kot krinko.

Na vprašanje, kako je to dovoljeno, bi lahko prepisali pravno utemeljitev podpornikov Voha po mestu Ptuj in rekli "Ker je Ptuj".

Poleg zneska je težko razumeti poskus ptujske državne tožilke, da ovadbo ignorira. Ta pritožba je javno dobro.

Spomnili se boste, da Jezusa niso nagnali iz templja oboževalci povečane zavesti.

Korupcija in iracionalna proinstitucionalna pristranskost so seveda razširjena. Ali te ujamejo?
Če želimo imeti to pravno državo, ali ne mislite, da bi morale biti banke in tožilci – domnevno zaupanja vredne institucije – majhen zgled?

Priložil sem prevod DeepL v slovenščino, če ste to mislili. Vendar je angleščina uradni jezik Unicredit Slovenija d.d.

Medtem je bil www.12v.si posodobljen in zajema nekaj novih mamil, ki po mnenju mnogih povzročajo splošno nevarnost kriminala in dosmrtno invalidnost, nekateri zaupljivi ljudje pa jih uporabljajo kot alternativo marihuani. Seveda je sporno vprašanje, ali je mogoče osebe obtožiti za vedenje, oblikovano v maternici. To je morda celo Unicreditova obramba!

Dobavitelji teh novih zdravil so aktivni na Ptuju, še bolj pa v Ljubljani.

Kajti prestolnica z vonjem po pokošeni travi in cvetju ter relativnim pomanjkanjem samomorilnih alkoholikov res ne more biti petinpolkrat bolj žalostna kot Ravne na Koroškem, tudi pod kraljem Janšo I.? (Glej priponko, bojim se, da je precej star).

Kot razkriva vir, je povpraševanje po teh psihoaktivnih snoveh v pozitivni korelaciji z gostoto psihiatrov in drugih predpisovalcev, ki jih je največ v LJ.

Tudi če so absolutne številke majhne, je z vidika zdravstvene ekonomije nujno in zaželeno zaščititi bodoče matere pred dodatnimi tveganji neonatalnih poškodb – vključno s PRU3 – nekvantificiranimi, neoglašenimi neznankami, ki so pomembne za nosečnost.

Do sedaj je PRU3 sestavljen iz 0,45 tedna nižje gestacijske starosti [4135]; povišan aktivin-A [4088]; nižja raven kortizola v popkovnični krvi [4124]; višja raven ščitničnega stimulirajočega hormona [4180]; zmanjšana radialna migracija, ki jo povzroča nižji reelin [4090,4180,4181]; 55–214 % večjo verjetnost prezgodnjega poroda [4126,4135,4168,4169]; 3 % večje možnosti za anomalije urogenitalnega sistema [4170]; 8 % večja verjetnost anomalij oči, ušesa, obraza in vratu [4170]; 23 % večje možnosti za prebavne anomalije [4170]; disbioza in zaprtje [4170]; 37 % povečano tveganje za govorne/jezikovne motnje [4111,4127]; 72 % večja verjetnost nizke ocene Apgar [4130,4146,4169]; zmanjšana povezljivost možganov [4099]; vedenjski simptomi, kot sta povečana razdražljivost in krajši čas spanja [4110,4139,4143,4180]; 50-80 % večje tveganje za plosko stopalo [4123]; 76-234 % povečano tveganje za Hirschsprungovo bolezen [4113]; spremembe EEG [4099]; 81 % večja incidenca ADHD [4142,4144]; 82 % večje tveganje za MAS [4142,4144,4145,4147,4149,4151,4165]; 250 % večje tveganje za hidrocefalus [4182]; 39 % višje anomalije centralnega živčnega sistema [4088,4170] in težave z dihanjem [4128]; dvojno tveganje za persistentno pljučno hipertenzijo pri novorojenčku [4121,4155,4156,4158]; 36 % do trikrat večje srčno-žilno tveganje; 66 % višji odstotek dojenčkov z nizko porodno težo [4135], spremenjeno porodno dolžino [4105,4125] in trikratnim ali višjim obsegom glave pod 10. percentilom [4124]; štirikrat daljše bivanje v bolnišnici [4128]; šestkratno tveganje za omfalokelo [4112,4122]; desetkratno Chiari I tveganje [4110,4111]; 20 mm3 manj (predvsem kortkolimbične) sive snovi in spremenjen vzorec volumetričnega razvoja v amigdali in fuziformnem girusu v starosti 7-15 let [4069]; in do 432 % večjo 15-letno kumulativno incidenco psihiatričnih motenj [4143,4144,4163] v primerjavi z neizpostavljenimi.

Vsaj sumim, da zdravniki, ki predpisujejo zdravilo, in pacienti niso povsem seznanjeni s PRU3. Pravna stroka mora biti pripravljena, da se s tem ukvarja potem, ko bo že prepozno.

Slovenski bolniki in zdravniki lahko tovrstne stranske učinke pripišejo naključni in skrivnostni božji volji ali njegovi kazni za posvetne grehe, ki jih pravosodni sistem spregleda.

Ali pa samo smola. Vse razen lastne odločitve. Nikoli niso krivi modri starejši. Naj številni in kvalificirani podporniki teh drog v Sloveniji uživajo uspeh, ki si ga zaslužijo. Vendar se jim ne morem pridružiti.

Popolnoma razumem željo Slovencev, da bi otrokom svojih sodržavljanov na vsak način zakrneli kraniofacialni razvoj in organiziranost ter na opisane načine prizadet njihov EEG.

Vse je popolnoma zakonito, kar dokazuje, da samo zato, ker je zakonito, še ne pomeni, da veste, kaj jemljete. Ustvarja dohodek za medicinsko in pravno gospodarstvo. Podpira tradicionalne vrednote: "Slovenci bomo oprostili vse, razen uspeha" in sosede je treba oklepati. Kot je znano, sta pogin goveda in temu primerna mentaliteta ključna za slovenski pojem uspeha.

Upajmo, da se bo Slovenija kmalu prisiljena pridružiti Nemčiji in drugim v manj nevarnem iskanju sreče.

Nemci že od nekdaj slovijo kot evforični, veseli, odprti ljudje, neobremenjeni z drobno birokracijo, poskusi človeške standardizacije in togimi protokoli.

Toda s temi novimi vplivi na nosečnost, poleg tradicionalnih etanolov in metanolov, ni čudno, da ste tako zaposleni, s temi brezobzirnimi kapitalisti, ki tekajo naokrog in razdeljujejo, z empiričnega vidika, filozofsko dvomne rešitve. Ustrezni vnosi so pri 4087 in nasl.

Pri prevajanju rezultatov študij na živalih v človeško embriologijo velja nekaj opozoril. Podobnosti in razlike v zvezi s serotonergičnimi sistemi v perinatalni medicini so obravnavane na 4161.

Vsote kažejo, da so pravne prioritete obrnjene v korist škodljivih drog.

Lepo bi bilo postaviti stvari na enake pogoje. Ampak kako? Vprašanje, ki bi ga tožilci lahko razumno zastavili medicinskim virom, je: popraviti kemično neravnovesje, ki ne obstaja, kako veliko tveganje neželenih učinkov je sprejemljivo v populaciji, če naj se takšne škode prepustijo presoji predpisovanja?

V veliki kohorti bi lahko že najmanjše tveganje uničilo življenja majhne manjšine. Kako nevarno mora biti zdravilo (predpisano ali drugače), preden je dokončno prepovedano?

Po drugi strani pa, kako majhno tveganje je premalo, da bi sploh upravičili potrebo po receptu? Prednosti tega pristopa so, da se tveganja lahko zmanjšajo na dokazne številke.

Še bolje, smiselno je imeti samo eno najvišjo sprejemljivo številko tveganja na neželeni izid za vsa sedanja ali prihodnja zdravila.

Čustva so odstranjena in o predpisih bi lahko glasovali demokratično, tako da bi kot razmerje verjetnosti izrazili sprejemljivo stopnjo tveganja za kakršen koli neugoden izid.

Na primer, splošno soglasje, da "z veseljem prenašam 20 % več mater v populaciji, ki vzgajajo avtističnega otroka, če lahko danes vzamem 30 mg zdravila Xovariz, da bi se spoprijel s tem", bi postalo standardno javno dovoljenje za tveganje za ASD, povezano z zdravilom Xovariz, 1,2.

Po tem racionalnem sistemu bi dovoljenje obdržale samo tablete, ki so pokazale razmerje verjetnosti 1,2 ali manj za ASD.

Pa ne samo tablete. Gin Nigela Faragea, ptujski Vonj po mestu ali rodeo povodnega konja brez sedla bi lahko ocenili glede tveganja za ASD.

O tem bi se dalo veliko razpravljati, ne da bi se zadrževali za očitno benigne snovi, za katere že dovolj veliko informacij kaže, da so koristne, ali katerih tveganja so tako tolerirana, da veljajo za stvar posamezne agencije, na ravni prebivalstva, vox populi , slog vox dei.

Vendar ne morete določiti omejitve razmerja obetov 1 ali manj za nič – razen če ste pripravljeni kuhati kavo, alkohol in aspirin samo na recept.

Na žalost je vse populi nestanovitno in poslušno v svojih ocenah tveganja. Slovenski statistiki bi lahko preizkusili najrazličnejše tehnike, da bi izkrivili javno dojemanje verjetnosti, da bi svojim strankam pomagali drug drugemu uničiti podjetja z ginom, regratom ali izboljšavo zdravja.

Morala bi obstajati nekaj pravil glede velikosti in kakovosti študija.
Dokažimo, da lahko državni tožilec najprej naredi lahke zneske. Prosim, vrni se na sled mojih desetih evrov.


Iskreno tvoja.

Julian Bohan